Herindeling OV dmv aanwijzing instappen en uitstappen

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Beleving Duurzaam Herindeling van organisatiestructuur Voertuigtechnologie en ontwerp Gedragsverandering
Transport systeem:: Bus Metro Tram Trein
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren
Aangemaakt: 6 jaar geleden
Aangemaakt door: Esselien Sastrowitomo

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

door een systeem in te burgeren dwing je mensen rustig en kalm in te stappen en uit te stappen

Volledige beschrijving van het idee:

Het is altijd zo druk in het ov, iedereen wilt instappen terwijl de ander nog moet uitstappen. Ik denk dat het makkelijk zou gaan als er een systeem wordt ontworpen om bijvoorbeeld op de grond bij het perron/halte en in de bus/tram/trein kleuren worden gebruikt.

Bijvoorbeeld op de deur of een vakje op de grond met de kleuren rood links en groen rechts en een vakje paars bij de deur waar de kinderwagens of rolstoelen in en uit kunnen. Sta je in het vakje groen stap je in het ov sta je in het vakje rood stap je uit het ov. het vakje paars is speciaal voor mindervaliden en ouders met kinderen daar hebben ze de ruimte om in en uit te stappen. Zo dwing je mensen om niet te duwen en te trekken en stroom je lekker door. Geen geruzie meer bij het in en uit stappen!

De vraag is hoe ga je dit doen, zo makkelijk mogelijk en herkenbaar natuurlijk!
Ik denk gelijk aan oplaadbare led lampjes of iets dergelijks in rood/groen/paars dmv zonne energie inbouwen bij de ingang van de ov. Als de deuren open gaan zie je gelijk de pijltjes in de kleur rood met UIT en groen met IN en Paars met de symbool voor mindervalide en kinderwagens IN rechts en UIT links. Ik hoop zo de tevredenheid van ov gebruikers te verbeteren.


Deel dit idee!