Verkeerslichtstreep voor sneller instappen

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Beleving Voertuigtechnologie en ontwerp Gedragsverandering
Transport systeem:: Bus Metro Tram Trein Waterbus
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren Tevredenheid van medewerkers van het OV verbeteren
Aangemaakt: 5 jaar geleden
Aangemaakt door: Mrdh

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

Op elke digitale lijn-bestemmingsfilm van alle spoorvoertuigen/bussen/boten een aftellende 3-kleurige LED-streep weergeven waarop vanuit de verte te zien is hoeveel tijd je nog over hebt tot wanneer het voertuig gaat vertrekken.

Volledige beschrijving van het idee:

Als alle openbare vervoersmiddelen op elke lijn-bestemmingsfilm op zowel de voorkant, zijkant en achterkant een 3-kleurige LED-streep net onder de weergave van lijnnummer en bestemmingsnaam zouden hebben, zou je in de verste verte al kunnen zien hoeveel tijd je nog hebt om je trein of bus nog te halen of niet. De verlichte streep heeft bijvoorbeeld 30 puntjes op een horizontale rij, waarvan van links naar rechts 30 rood, 30 oranje en 30 groen die langzaam aftellend verdwijnen van rechts naar links (systeem bekend bij recente verkeerslichten voetgangers en fietsers) tot de bus moet vertrekken. Vooral bij grote stations en eindpunten is het handig om te zien hoeveel tijd je nog om op te stappen. Soms kan je al bepalen om niet meer te rennen en dat is beter voor de frustratie van de klant en scheelt ook irritatie voor de chauffeur als er nog iemand mee wil, terwijl het allang vertrektijd is. Onbewust jaag je sommige trage instappers ook een beetje op om een beetje minder te treuzelen met instappen, wat de stiptheid ten goede komt.


Deel dit idee!