Solar water bus met meer haltes in de stad

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Netwerk Infrastructuur Beleving Duurzaam Voertuigtechnologie en ontwerp
Transport systeem:: Waterbus
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren Kosten van het OV verlagen
Aangemaakt: 4 jaar geleden
Aangemaakt door: Elvira de Rooij

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

Vervuiling tegengaan door de Waterbus op solar te laten varen. Batterijen kunnen worden opgeladen aan boord, maar ook elders waardoor eventueel tijdens de ronde gewisseld kan worden van batterij als deze leeg mochten zijn. Meer haltes in de stad (de lijn van Heijplaat naar de Erasmusbrug uitbreiden met haltes aan de Fruithaven, het Noordereiland en Kralingen (Tropicana).

Volledige beschrijving van het idee:

De waterbussen in Rotterdam vervangen door nieuwe solar waterbussen die meer haltes in de stad aandoen. Solar waterbussen bestaan reeds (zie bijvoorbeeld http://www.aquawatt.at/GB/solarschiffe_12_GB.html, of http://www.solarwaterworld.de/en/products/passenger/solar-uno-watertaxi.html), de investering is misschien hoger in het begin (daar ben ik niet zeker van overigens, hiervoor is nader onderzoek nodig), maar uiteraard zal de exploitatie veel goedkoper zijn omdat er geen diesel/stookolie nodig is om de boten te laten varen.
Het zou mooi zijn om meer opstapplaatsen te creëren in de stad, zodat meer mensen van deze duurzame vorm van openbaar vervoer gebruik kunnen maken. Te denken valt aan extra opstapplaatsen bij de Fruithavens, het Noodereiland, en Kralingen (Tropicana). Een dergelijke vorm van openbaar vervoer zal echt extra cachet geven aan Rotterdam, want wie wil hier nou niet duurzaam over de Maas varen op weg naar werk of plezier? Geen files, geen vervuiling, maar een prachtig decor!


Deel dit idee!