GPS locatie weergeven

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Netwerk Infrastructuur Beleving Digitale diensten voor het OV Marketing en mobiliteitsmanagement Voertuigtechnologie en ontwerp Gedragsverandering
Transport systeem:: Bus Trein
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren Tevredenheid van medewerkers van het OV verbeteren
Aangemaakt: 4 jaar geleden
Aangemaakt door: Cheryl Meijers

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

Bij veel borden van Arriva staat een tijdsaandu...

Volledige beschrijving van het idee:

Bij veel borden van Arriva staat een tijdsaanduiding aangegeven hoe lang de bus er over doet voordat hij bij de halte is. Vaak klopt dit niet waardoor je langer staat te wachten in de stromende regen.

Mijn idee kan twee kanten op. Ik laat enkel het beste idee zien voor zowel de medewerker als de klant: 1. Ontwikkel een speciale Arriva app waar alle tijden en busnummers in staan verwerkt. Wanneer je jouw aangegeven bus intoetst (bijvoorbeeld bus 4 van de Dominee GH Kerstenlaan naar het station) dan kan je live zien waar de bus zich bevindt. Hierdoor zie je in 1 oogopslag of de bus te vroeg, op tijd of te laat is. Hierdoor kan je jouw aanlooptijd naar de bus per direct veranderen. Het GPS systeem is al in de bus aanwezig, je hoeft enkel de app te ontwikkelen.

Wanneer de app ontwikkeld wordt heb je de volgende verbeterpunten weten te realiseren;
- er komen minder klachten binnen over de vertrektijden van de bus. Na verloop van tijd gebruiken mensen de app dagelijks en halen vaker hun bus!
- je wordt 1 van de klantvriendelijkste busmaatschappijen van de regio
- de overheid is blij, omdat er minder klachten binnenkomen (je hebt dus een grotere kans om na de verplichte jaren in de regio te blijven)
- wanneer je de trein erin betrekt kan de gebruiker direct zien waar de trein zich bevindt en hierop inschatten hoe de vertraging zich uit.


Deel dit idee!