Speciale zuil / info paneel met ingesproken Reisinformatie ( ten behoeve van Blinde NS / OV Reiziger/ster )

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Netwerk Infrastructuur Marketing en mobiliteitsmanagement Digitale diensten voor het OV Duurzaam Beleving
Transport systeem:: Bus Metro Tram Trein Waterbus
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren
Aangemaakt: 4 jaar geleden
Aangemaakt door: Marco Verkleij

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

Een Visueel beperkte NS / OV reiziger/ster loopt door de stationshal van NS station Utrecht Centraal. Hij / zij volgt met zijn / haar blinde geleide stok , de geleide ribbel belijning strook , naar de lift. Deze blinde OV reiziger/ster wil graag met de trein vanaf treinstation Utrecht Centraal

Volledige beschrijving van het idee:

Een Visueel beperkte NS / OV reiziger/ster loopt door de stationshal van NS station Utrecht Centraal.
Hij / zij volgt met zijn / haar blinde geleide stok , de geleide ribbel belijning strook , naar de lift.
Deze blinde OV reiziger/ster wil graag met de trein vanaf treinstation Utrecht Centraal verder reizen naar zijn / haar eindbestemming NS treinstation Den Helder.
Kort voor dat de blinde NS / OV reiziger/ster de lift bereikt, staat er aan beide zijkanten aan de voorzijde van de liftdeur een Speciale zuil / info paneel , met ingesproken reisinformatie.
Twee blinde geleide ribbel strook aftakkingen, ( beide aangesloten op de hoofd geleide belijning strook die uiteindelijk leidt naar de liftdeur ingang, zie ter indicatie foto bijlage : Infopaal ) leiden afzonderlijk van elkaar naar ieder een andere Speciale Zuil / Info Paneel met ingesproken reisinformatie.
Het Linker info paneel is bijvoorbeeld voor Spoor 3 , het rechter info paneel exemplaar is voor Spoor 4, beide zijn voorzien / uitgerust met de functie : ingesproken reisinformatie.
De Visueel beperkte NS / OV reiziger/ster , maak gebruik van een van de twee blinde geleide ribbel strook aftakkingen en komt voor de speciale zuil / het info paneel te staan van Spoor / perron 3.
Vervolgens drukt de blinde NS / OV reiziger / ster op de bolvormige knop / druktoets , die zich bevindt bovenop de speciale zuil / het info Paneel.
Waarna de informatiepaal / het info paneel direct de vertrektijden opnoemt van de trein verbindingen die in het komende uur bij het betreffende perron zullen stoppen en / of vertrekken.
Dat wordt dan mogelijk als volgt kenbaar gemaakt : Intercity Den Helder , Vertrektijd 15 : 00 uur , spoor 3 ,
Intercity Nijmegen, Vertrektijd 15:31 uur , Spoor 3 etc.
Ieder Speciale Zuil / info paneel, beschikt enkel en alleen over de reis informatie vertrektijden , van het perron dat deze vertegenwoordigd , dus het info paneel van Spoor 3 , beschikt alleen over de vertrek reistijden van Spoor / Perron 3.
Op die manier weet een visueel beperkte NS / OV reiziger/ster, na gebruik gemaakt te hebben van het Info Paneel met ingesproken Reisinformatie ook meteen , naar welke kant hij / zij beneden , (direct na het uitkomen van de lift ) heen dient te lopen , wanneer zijn / haar trein vertrekt vanaf Perron / Spoor 3.


Deel dit idee!