Green platforms

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Voertuigtechnologie en ontwerp Duurzaam Beleving Gedragsverandering
Transport systeem:: Bus Tram Trein
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren
Aangemaakt: 4 jaar geleden
Aangemaakt door: Lisette Kompagne

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

Het perron van een treinstation is vaak druk/chaotisch en mensen zijn regelmatig haastig om hun trein te halen. Door een gebied dat gemaakt is om te wachten te transformeren in een gebied dat van zichzelf al aantrekkelijk is om te relaxen, zal de sfeer van het gebied veranderen en mogelijk

Volledige beschrijving van het idee:

Het perron van een treinstation is vaak druk/chaotisch en mensen zijn regelmatig haastig om hun trein te halen. Door een gebied dat gemaakt is om te wachten te transformeren in een gebied dat van zichzelf al aantrekkelijk is om te relaxen, zal de sfeer van het gebied veranderen en mogelijk ook de gemoedstoestand van de reizigers. (Stel je voor dat je net je trein hebt gemist en je 30 minuten moet wachten op de eerst volgende. Zou dit je niet minder storen als je een rustig plekje kon zoeken (op een bankje) in het gras, wellicht met een drankje van de omheen liggende winkels?).
Mijn idee voor groene platformen is dat gedeelten van het platform te beleggen met gras. Vaak zijn de uiteinden van perrons niet overdekt en weinig bezocht. Door deze uiteinden te vergroenen verander je de uitstraling van het perron zonder de veiligheid of toegankelijkheid voor andere reizigers te verstoren. Het perron zal minder de focus hebben liggen op de verplaatsing van mensen, maar het mag een bestemming op zichzelf worden. Hierbij verandert het doel van het perron natuurlijk niet, mensen zijn nog steeds aan het wachten op hun trein/bus/tram. Het is echter de kwaliteit van de omgeving die zal maken dat mensen bewust worden dat ze mogen genieten, ook als ze aan het wachten zijn. Een daarbij werk je ook nog eens aan een duurzame stad; als dat niet top is?


Deel dit idee!