OV Widget - Hoe bereikbaar is je bedrijf?

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Marketing en mobiliteitsmanagement Digitale diensten voor het OV Van deur tot deur Beleving Gedragsverandering
Transport systeem:: Bus Metro Tram Trein Waterbus
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren
Aangemaakt: 4 jaar geleden
Aangemaakt door: Evert Bal

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

De bereikbaarheid wordt berekend aan de hand van de afstand tot het OV, de frequentie waarop het OV voorbij komt en de hoeveelheid vormen van OV die daar beschikbaar zijn. Hier komt een indicator uit die bedrijven en instellingen op hun website kunnen plaatsen. De indicator geeft de bereikbaarheid in

Volledige beschrijving van het idee:

De bereikbaarheid wordt berekend aan de hand van de afstand tot het OV, de frequentie waarop het OV voorbij komt en de hoeveelheid vormen van OV die daar beschikbaar zijn. Hier komt een indicator uit die bedrijven en instellingen op hun website kunnen plaatsen. De indicator geeft de bereikbaarheid in kleur aan. Rood is 'lastig bereikbaar', oranje is 'redelijk bereikbaar' en groen is 'goed bereikbaar. Achter de indicator zit een link naar meer informatie over de bereikbaarheid, een OV planner en actuele reisinformatie.

Voordelen:
Voor bedrijven: eenmalig een widget toevoegen die altijd de actuele bereikbaarheid aangeeft. (Er kunnen omleidingen zijn, wijzigingen in lijnen of vervallen lijnen, wijzigingen in de dienstregeling)
Voor consumenten: direct kunnen zien wat de bereikbaarheid met OV is. Om zo een betere afweging te kunnen maken t.o.v. de auto.
Voor OV-bedrijven: Reizigers krijgen een trigger om voor OV te kiezen. Meer reizigers en meer zichtbaarheid voor het OV als vervoersalternatief.
Voor besluitvormers: Rapportages die meer inzicht geven in bereikbaarheid. Bijvoorbeeld door de kleuren op een geografische kaart te projecteren.


Deel dit idee!