OV duurzaameheid punten

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Duurzaam Beleving Gedragsverandering
Transport systeem:: Bus Trein
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren
Aangemaakt: 4 jaar geleden
Aangemaakt door: Mathieu van Erk

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

Met het openbaar vervoer reizen is beter voor het milieu, omdat er dan meerdere mensen met een vervoersmiddel rijden ipv dat iedereen apart naar school of werk gaat. Als je veel met het OV reist moet dit beloond worden! Op het moment dat je incheckt krijg je via de OV

Volledige beschrijving van het idee:

Met het openbaar vervoer reizen is beter voor het milieu, omdat er dan meerdere mensen met een vervoersmiddel rijden ipv dat iedereen apart naar school of werk gaat.
Als je veel met het OV reist moet dit beloond worden! Op het moment dat je incheckt krijg je via de OV punten app een melding dat je bent ingecheckt. Via het inchecken kan er gezien worden of je incheckt in een bus of trein. Op het moment dat je uit-checkt krijg je wederom een melding en berekend de app vanuit het aantal kilometers dat je gereisd hebt met het OV het aantal punten. Hoe meer punten je hebt, hoe bewuster je om gaat met het klimaat. Je maakt afspraken met verschillende ketens die mee willen doen voor prijzen die de reizigers kunnen winnen. Zoals leuke kortingen, of je punten in ruilen bij verschillende winkels, die een duurzame apparaten verkopen, waar dan iets van de prijs afgaat. Je spaart zo leuke kortingen (wat in Nederland altijd werkt) en je hoeft er niks voor te doen. Alleen in een bus in te checken en uit te checken.

Je kunt de punten op verschillende manieren inruilen bij verschillende winkels, zo krijgen deze bedrijven ook meer klanten binnen. Uiteindelijk kunnen bedrijven door middel van een advertentie in de app reclame maken.

Tevens zou je ook door middel van een spel extra punten kunnen verzamelen. Een spel door middel van GPS die ongeveer weet waar je bent en bij verschillende bijzondere plekken voorbij komt je extra punten kunt pakken. Zeker voor studenten die het niet heel ruim hebben in hun budget zullen er alles aan doen om punten te sparen zodat ze weer iets goedkoper langs de winkel kunnen voor boodschappen.

En natuurlijk iemand die de meeste kilometers aflegt mag beloond worden met een mooie prijs. Deze actie van het OV bedrijf en de partners (om de punten in te leveren) leveren goede PR heb voor het bedrijf.


Deel dit idee!