Klimaat en hulpverbruik van energievoorzien door de remenergie terug te winnen

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Voertuigtechnologie en ontwerp Duurzaam
Transport systeem:: Metro Trein
Wat is het doel van het idee?: Kosten van het OV verlagen
Aangemaakt: 4 jaar geleden
Aangemaakt door: Julian Houwen

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

Klimaat en hulpverbruik gebruiken een hoop energie. De energie die verloren gaat bij remmen zou een groot deel van deze energie kunnen vervangen! Door deze energie te gebruiken bespaar je een hoop energie en is de trein een stukje duurzamer!

Volledige beschrijving van het idee:

Het klimaat en de hulpverbruik worden op dit moment gevoed door boordomzetters.

"Boordnetomzetter verliezen:
De aangeboden spanning van de bovenleiding is voor bepaalde verbruikers in het materieel niet geschikt. De hoogspanning (1500 V DC) wordt middels statische omzetters stapsgewijs omgezet naar lagere spanningsniveaus (500 V DC, 220/380V AC, 110V DC en 24V DC). In rollend materieel worden dergelijke omzetters boordnetomzetters genoemd. Bij de omzetting van hoogspanning naar laagspanning ontstaan verliezen.

Zoals je leest ontstaat er bij het omzetten van hoogspanning naar laagspanning verlies van energie. Als we de remenergie zouden terug winnen met bijvoorbeeld een Vliegwiel:
"Een vliegwiel is een wiel met grote massa dat verschillende functies kan vervullen. De oudste, min of meer onbewuste toepassing is in de spintol en de pottenbakkersschijf. Technische toepassing vindt plaats in stoommachines en later ook in verbrandingsmotoren om de goede gang van de motor te garanderen. Ook anderszins worden vliegwielen gebruikt om de gelijkmatige rotatie van apparatuur te verzorgen. Daarnaast wordt een vliegwiel gebruikt om kinetische energie op te slaan.

Dan zouden we de opgewekte remenergie kunnen gebruiken om het Klimaat en Hulpverbruik van energie te voorzien. Hierdoor hoeft het klimaat en het hulpverbruik niet door de bovenleiding van energie voorzien te worden en bespaar je een hoop energie


Deel dit idee!