Kleine ticket-automaten in trein/tram/bus

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Voertuigtechnologie en ontwerp Duurzaam
Transport systeem:: Bus Tram Trein
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren Tevredenheid van medewerkers van het OV verbeteren
Aangemaakt: 4 jaar geleden
Aangemaakt door: Casper Visser

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

Kleine automaten in bus, tram en trein om een kaartje te kopen, en leugens tegen te kunnen gaan.

Volledige beschrijving van het idee:

Plaatsen van ticket-automaten in alle bussen, trams en treinstellen, om een kaartje kopen nog gemakkelijker te maken. Soms komen mensen te laat aan op een station om zelf nog een kaartje te kopen, maar hun wel nog net lukt hun trein/tram te halen. Dan rijden ze dus in het zwart. Door die automaten kunnen ze in het vervoersmiddel dan een kaartje kopen, die ook meteen voor hun ingecheckt is. (1. Treinen hebben geen incheckpaaltjes)(2. Anders kunnen ze nog een paar haltes wachten met inchecken, en zo wat geld besparen). Naar mijn gevoel geven die automaten dan ook een grotere dwang om niet zwart te rijden.
Mensen kunnen dan ook niet meer komen met het excuus dat ze geen tijd meer hadden een kaartje te kopen, want er is dan dus ook de mogelijkheid kaartjes te kopen in de trein/tram/bus.

Mijn idee heb ik een beetje gestolen van de verschillende vervoerders in Duitsland en andere landen, waar een kleine ticket-automaat al in gebruik is.

Minder mensen die nog snel op het station een kaartje moeten halen = minder vertraging = minder kosten voor de vervoerder


Deel dit idee!