Blind vriendelijk toegankelijke (NS intercity ) Trein

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Voertuigtechnologie en ontwerp Marketing en mobiliteitsmanagement Van deur tot deur Duurzaam Beleving Gedragsverandering
Transport systeem:: Trein
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren Tevredenheid van medewerkers van het OV verbeteren
Aangemaakt: 4 jaar geleden
Aangemaakt door: Marco Verkleij

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

Op het moment dat een blinde reiziger/ster nu een NS intercity trein binnengaat, en vervolgens de trap oploopt naar de trein coupe van zijn / haar keuze, is het mogelijk dat hij / zij de glazen trein coupe klapdeur tegen zich aan / onbewust in het gezicht krijgt door voorganger/ster.

Volledige beschrijving van het idee:

Een blinde Treinreiziger/ster kan op het moment dat hij / zij een NS intercity trein binnengaat, en vervolgens de trap oploopt naar de trein coupe van zijn / haar keuze, is het mogelijk dat hij / zij de glazen trein coupe klapdeur tegen zich aan en /of onbewust per ongeluk in het gezicht krijgt , als een goed ziende reiziger/ster, die vlak voor deze blinde reiziger / ster , de trap oploopt en vervolgens door de glazen treincoupe klapdeur gaat, zonder daarbij in de gaten te hebben, dat een blinde reiziger/ster kort achter hem / haar aanloopt, kan laatstgenoemde deze glazen treincoupe toegangs klapdeur tegen zich aan krijgen, met alle mogelijke gevolgen van dien.
Ook de treincoupe toegangstrappen in vrijwel alle intercity treinen, zijn naar mijn mening in de huidige situatie onvoldoende veilig toegankelijk en gebruiksvriendelijk voor Blinden en / of Slechtzienden reiziger/sters in een Intercity trein.
De Blinde NS Intercity trein reiziger/ster, kan nu niet tijdig genoeg waarnemen mijn inziens , waar het begin van een Treincoupe toegangstrap zich nu bevindt, en dat is voor deze blinde reizigers doelgroep in mijn beleving levensgevaarlijk te noemen, zeker wanneer het de entree van een Intercity treincoupe toegangstrap betreft, die uiteindelijk leidt naar het onderste treincoupe gedeelte.
Wegens het momenteel hier o.a. nog ontbreken van de benodigde Geleide markering voorziening , aan o.a. de bovenzijde van bijvoorbeeld zo'n naar beneden afdalende treincoupe toegangstrap is het absoluut niet ondenkbaar en naar mening zeker mogelijk dat een blinde reiziger/ster vroeg of laat een keer in de toekomst zo'n trapgat opening in valt van / naar het onderste treincoupe gedeelte, met alle mogelijke ernstige en zeer zorgwekkende gevolgen die deze mogelijke " trein trapgat " valpartij, voor een kwetsbare blinde NS Intercity reiziger/ster kan inhouden .
Ook tijdens het verblijf en / of aanwezigheid in een intercity trein , dient de persoonlijke veiligheid van een blinde trein passagier(e) structureel gewaarborgd te zijn, zodat ook deze blinde reiziger/ster op een veilige en verantwoordde wijze in alle rust en zorgeloos van Vertrekpunt : A , naar Eindbestemming : B in de toekomst kan reizen , net zoals elke willekeurige goed ziende reguliere treinreiziger/ster die dat inmiddels al een hele lange tijd doet en / of kan doen.
Graag verwijs ik u in dit kader naar de bijgevoegde foto bijlage : Trap Richtlijn , ter aanvullende onderbouwing van dit idee, die tevens ter indicatie dient.
Deze Trap Richtlijn foto afbeelding is ter uwe informatie afkomstig uit het : " Handboek Nijmegen Toegankelijk "
Een Handboek Toegankelijkheid uitgave van de Gemeente Nijmegen in samenwerking met de WIG ( Werkgroep Integratie Gehandicapten )
( Handboek Nijmegen Toegankelijk ) Foto Bijlage : Trap richtlijn # Bron Gemeente Nijmegen.


Deel dit idee!