NS Service & Tickets Balie ( Voor Blinde trein reiziger/ster )

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Netwerk Infrastructuur Marketing en mobiliteitsmanagement Van deur tot deur Duurzaam Beleving Gedragsverandering
Transport systeem:: Trein
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren Tevredenheid van medewerkers van het OV verbeteren
Aangemaakt: 4 jaar geleden
Aangemaakt door: Marco Verkleij

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

Sluit een Geleide ribbel strook aftakking aan, op doorgaande Geleide ribbel strook Gids belijning , die leidt naar de toegangsdeur ingang van het NS Tickets en Service Loket, en die vervolgens doorgetrokken tot vlak voor de NS reis informatie balie.

Volledige beschrijving van het idee:

Voor een reguliere goed ziende reiziger/ster , is het zo goed als vanzelfsprekend te noemen, wanneer hij / zij , de behoefte heeft, om trein reisinformatie op te willen vragen, of een treinkaartje te willen kopen, dat deze reiziger/ster in zo'n situatie het NS Tickets & Service Loket binnenloopt, om een van deze NS diensten af te nemen.
Voor een Visueel beperkte / Blinde treinreiziger/ster zijn deze NS Tickets en Service loketten , op vele treinstations nu zo goed als onvindbaar en / of volledig onbereikbaar. Dit als gevolg van een ontbrekende geleide ribbel strook aftakking, die leidt naar de ingang van het Tickets & Service loket en die vervolgens wordt doorgetrokken tot kort voor de Informatie balie.
In het kader van het verder bevorderen van de bereikbaar van trein reisinformatie ( ten behoeve van in het bijzonder Blinde trein reizigers ) zou het van toegevoegde waarde zijn, als de NS Tickets & Service Loketten op alle treinstations in de toekomst , naast reguliere goed ziende trein passagiers , ook voor de blinde en / of slechtziende treinreiziger/ster 100 % toegankelijk en bereikbaar worden gemaakt tot vlak voor de informatie balie, door middel van een aangelegde doorgetrokken geleide ribbel belijning strook.
Ben van mening dat de NS Service en Tickets loketten op treinstations, ook allen volledig voor blinden trein reizigers bereikbaar dienen te worden gemaakt op termijn op deze manier ( zie ter uwe informatie : Foto Bijlage : ServiceNS. )
Want ook een blinde treinreiziger/ster moet persoonlijk in staat worden gesteld om een treinkaartje te kunnen kopen aan het loket van de NS Tickets & Service balie, of om hier heen te kunnen gaan voor het eventueel verkrijgen van aanvullende ( reis ) informatie.
Dit is momenteel nu in veel gevallen nog onmogelijk ( afgaand op mijn recentelijk opgedane ervaring in dit kader op Station Nijmegen )


Deel dit idee!