TrainVeins

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Netwerk Infrastructuur Beleving
Transport systeem:: Trein
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren
Aangemaakt: 4 jaar geleden
Aangemaakt door: Falko den Herder

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

Moet je snel een overstap halen, ben je even de weg kwijt of twijfel je of je de trein nog wel net gaat halen? Volg de TrainVeins. TrainVeins is een gekleurd led-strip netwerk verspreidt in grote stations die ervoor zorgt dat de reizigers makkelijker de weg naar de gewenste trein kunnen vinden.

Volledige beschrijving van het idee:

Elke trein op het station wordt geassocieerd met een kleur; om te zien welke kleur jou trein is, consulteer je de NS-app, of de informatie borden in het station.
de led-strips beginnen bij de incheck palen of bij de ingangen van stations (station afhankelijk) en lopen door de hallen, over de perrons tot de desbetreffende trein.
Wat is er nou zo kenmerkend aan TrainVeins:
- de lengte van het lichtspoor van een led-strip neemt af op het moment dat een trein gaat vertrekken; je kunt het terugtrekkende spoor dus bijbenen om te voorkomen dat je de trein net mist. op het moment dat het lichtspoor bij de deur van de trein is verdwenen, vertrekt de trein.
- Het einde van een lichtspoor zal altijd tegenover een deur van de trein eindigen, zo kun je van tevoren weten waar de trein zal stoppen en kun je op het perron plaats nemen tegenover een deur.
- Al kun je momenteel geen borden zien maar weet je wel de kleur van jou trein, kun je altijd jou TrainVein volgen. Dit voorkomt dat reizigers hoeven te zoeken en verkeerd lopen (vooral handig voor toeristen).
- De led-strips pulsen altijd op zo een manier dat het spoor naar de trein golft.


Deel dit idee!