Openbaar Vervoer in elke wijk.

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Netwerk Infrastructuur
Transport systeem:: Bus
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren
Aangemaakt: 5 jaar geleden
Aangemaakt door: Ed Post

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

Vervallen van bepaalde haltes opvangen door andere buslijn.

Volledige beschrijving van het idee:

Om een betere aansluiting te krijgen op de treinverbinding richting Lelystad en Zwolle vanuit Dronten heeft Connexxion bepaalde haltes laten vervallen, waardoor een hele wijk van busverbinding verstoken blijft. Dit betreft de lijnen 21 en 22 die nu vanaf het Centrum van Dronten rechtstreeks naar het Station en vanaf het Station rechtstreeks naar het Centrum rijden en de haltes Meerpaal, Wissel en De Oeverloper niet meer aandoen. Hierdoor valt een hele wijn van Oud Dronten buiten de 'bus" om maar eens een nieuw gezegde te introduceren.
Nu is mijn voorstel om buslijn 147 richting Harderwijk, die nu vanaf het Station als eerste halte Dronten Centrum aandoet een extra lus te laten maken en wel vanaf het Station via De Morinel, Fazantendreef De Oeverloper naar Dronten Centrum te rijden en op die manier de halte De Oeverloper weer aan te doen. Er wonen in deze wijk veel senioren, die echt allemaal geen auto hebben en ook niet zo makkelijk meer naar het Centrum lopen of fietsen en dus eigenlijk een beetje vast zitten aan huis en als ze naar het gezondheidscentrum moeten dan maar een taxi moeten bestellen.
Mijn idee is qua tijd makkelijk te realiseren daar de busdienst van lijn 47 een uurdienst is en de rijtijd 47 minuten bedraagt, dus is die 1,5 Km. omrijden geen probleem.

Ik besef heel goed dat ik met dit probleem bij de Gemeente Dronten en Connexxion moet zijn, maar kon geen site vinden om het door te geven.
Benieuwd naar Uw antwoord, vriendelijke groet,

Ed Post
email eddiepost@outlook.com


Deel dit idee!