9292: Er op uit met het OV

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Digitale diensten voor het OV Beleving
Transport systeem:: Bus Metro Tram Trein Waterbus
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren
Aangemaakt: 4 jaar geleden
Aangemaakt door: Peter Haadsma

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

Bij een gewone reisplanner geeft de gebruiker aan waar hij of zij heen wil. Dit levert soms teleurstellingen op omdat veel bestemmingen niet of nauwelijks met het openbaar vervoer bereikbaar zijn. Met deze toevoeging aan de website en de app van 9292, kun je ook aangeven wat je wilt doen en hoe lang je hiervoor wilt reizen. De reisplanner adviseert dan waar je het beste heen kunt gaan.

Volledige beschrijving van het idee:

Stel je voor dat je een dagje naar mijn woonplaats Groningen bent gekomen en niet alleen het Groninger Museum tegenover het hoofdstation wilt bezoeken. Dan kun je in de reisplanner voor ‘museum’ kiezen. Dan worden alle de musea in de omgeving gegeven die goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer, bijvoorbeeld museum de buitenplaats in Eelde op 32 minuten. Behalve op maandag, want dan is het museum gesloten, daar moet 9292 rekening mee houden.

Heb je de stadswandeling in de binnenstad al eens gedaan, dan kies je voor ‘wandelen’ en wordt een wandeling van Natuurmonumenten geadviseerd vanaf Kardinge op 16 minuten met het openbaar vervoer en met een link naar de wandelroute.

Wil je een fietstocht maken door de provincie, maar niet op een ov fiets eerst alle buitenwijken van de stad door, dan kies je voor ‘fietsverhuur’ en wordt Belga Fietsen in Harkstede aangeraden. Dit ligt op 27 minuten met het openbaar vervoer en is een prima uitvalsbasis om ’t Roegwold te verkennen. Met een link naar de website van van de verhuurder, kun je gemakkelijk fietsen reserveren.

Heb je kinderen mee en kies je voor ‘attractie’, dan word je onder meer aangeraden om naar Landgoed Nienoord in Leek te gaan op 29 minuten reizen. Wellicht krijg je gelijk een kortingscode voor de toegang bij het advies.

Als het goed loopt, zal de organisatie van evenementen ook graag aangeven dat ze goed bereikbaar zijn per openbaar vervoer om via de reisplanner dagjesmensen te trekken, bijvoorbeeld op 25 mei naar de hemelvaartsmarkt in Roden op 24 minuten reizen. De hemelvaartsmarkt in Eenrum komt hiervoor niet in aanmerking, want Eenrum is normaal in 31 minuten te bereiken, maar tijdens de markt rijdt de bus een andere route en moet je 2 km lopen naar het centrum. Dit weet 9292 gelukkig al.

Deze uitbreiding van 9292 zal zorgen dat je er makkelijker en vaker op uit gaat met het openbaar vervoer en op plaatsen komt waar je zelf niet aan had gedacht.


Deel dit idee!