OV-kinderportemonnaie

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Marketing en mobiliteitsmanagement Bedrijfsmodellen, wetgeving Digitale diensten voor het OV
Transport systeem:: Bus Metro Tram Trein Waterbus
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren
Aangemaakt: 4 jaar geleden
Aangemaakt door: Gijs Van Lookeren Campagne

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

Kinderen reizen frequent van en naar school met het OV. Om altijd voldoende saldo van de kaart te hebben moet je gebruik maken van automatisch opladen, maar daarmee geef je niet een reisbudget per periode maar een blanco reischeque. Wil je wel een reisbudget per periode geven dat onafhankelijk van de oplaadautomaten op stations kan worden verhoogd dan ben je aangewezen op de webwinkels van de vervoerders waar je telkens opnieuw kaartnummer moet invoeren en via een omslachtige interactie via iDeal het saldo kan verhogen.

Volledige beschrijving van het idee:

In plaats van autoreload heeft onze app een portemonnaie die met iDeal gemakkelijk op te hoge is en vanuit deze portemonnaie kunnen ouders telkens de saldo's van de OV-chipkaarten van hun kinderen gemakkelijk ophogen. In deze app kunnen de verschillende OV-chipkaarten van de kinderen geregistreerd worden, zowel anonieme als persoonlijke OV-chipkaarten. Daarnaast laten we van het alle OV-chipkaarten het saldo zien en kun je een bushnotificatie instellen bij een drempelbedrag per OV-chipkaart. Daarmee is het voor het kind een autoreload-ervaring maar ouders sturen hun kind niet met een blanco cheque de wereld in. We integreren deze functionaliteit in onze (auto)mobiliteitsapp Ease2 waarmee automobilisten nu al kunnen betalen voor straat parkeren en tanken; hiermee wordt het een echte mobiliteitsapp! Zie www.ease2.com.


Deel dit idee!