Het OV als een platform

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Netwerk Infrastructuur Digitale diensten voor het OV Van deur tot deur Duurzaam Beleving
Transport systeem:: Bus Metro Tram Trein Waterbus
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren Kosten van het OV verlagen
Aangemaakt: 4 jaar geleden
Aangemaakt door: Iris van der Meer

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

Voeg trein, tram, bus, metro, fiets en auto samen via één platform. Gebruik bankpas als betaalmethode en werk met standaard tarieven.

Volledige beschrijving van het idee:

In- en uitchecken via bankpas (geen ov chipkaart meer) bij iedere openbaarvervoers instantie. Bij studenten markeer bankpas als niet-afschrijven of korting. Gebruik overal poortjes (kijk naar systemen zoals in NYC) bij treinen/stations maar ook bij busstations waar meerdere bussen stoppen.
Daarbij een app met een routeplanner. Combineer dit met een platform als Uber. Stop met afscheidingen tussen bussen, treinen, ov-auto’s taxi’s en fietsen maar bouw één groot vervoerssysteem. De app zorgt dat je meldingen krijgt waar je moet zijn en zorgt zonodig voor een UBER reservering of reservering van een fiets. Hierbij wordt meteen vermeld welke kosten eraan zijn verbonden.

Reken daarnaast met standaardtarieven om kosten transparant en het ov bereikbaar en aantrekkelijk te maken voor iedereen:
Bijvoorbeeld:
Treinreis (op een willekeurig traject) altijd 4,-
Busreis (op een willekeurig traject) altijd 3,-
OV fiets (per dag) 5,-


Deel dit idee!