Ondergronds museum

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Marketing en mobiliteitsmanagement Duurzaam Beleving Gedragsverandering
Transport systeem:: Metro
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren Tevredenheid van medewerkers van het OV verbeteren
Aangemaakt: 4 jaar geleden
Aangemaakt door: Sybren en Annelies Huisman en Van Wiechen

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

Weet je nog, dat je als klein jongetje of meisje voor het eerst met de metro ging? Je dacht niet aan waar je heen ging, waarom je de metro moest nemen, of hoe laat je zou aankomen. Er ging een ondergrondse wereld voor je open. Een roltrap naar beneden, langer donkere tunnels naar verre plekken. Je keek je ogen uit. Deze beleving willen we met ons idee teruggeven aan iedereen! Ons idee richt zich op het verbeteren van de stations beleving om zo de reizigers aantallen te verhogen.

Volledige beschrijving van het idee:

Ons idee is om de stations beleving van de RET te verbeteren en hiermee de reizigersaantallen te verhogen. Dit doen wij door alle stations van de metrolijn door geselecteerde kunstenaars te laten vormgeven. Elk station zal een thema en een verantwoordelijke artiest toegewezen krijgen. Hiervoor gaan we samenwerken met bekende kunstenaars en studenten van de kunstacademie, zodat ook jong talent een podium in de stad krijgt. Met een grote designwedstrijd kunnen we ook iedereen de kans geven om een station vorm te geven. Dit zal bovendien voor een hoop extra publiciteit zorgen. In de thema's van de stations kun je belangrijke stadsthema's een plek geven. Denk hierbij aan duurzaamheid, respect voor elkaar of de geschiedenis van Rotterdam.

Hiermee creëren we een uniek ondergronds museum dat zorgt voor extra traffic naar de metro. Denk hierbij aan het effect van de markthal; de vormgeving zorgt voor meer bezoekers wat de uitbaters van de hal ten goede komt. Ook zal een ondergronds museum een boost geven aan het imago van de RET en de stad. De RET en Rotterdam worden neergezet als creatief, vernieuwend en een plek waar jong talent zich kan ontwikkelen.

Hiermee wordt het voor Rotterdammer, Nederlander en toerist weer hartstikke gers om met de metro te gaan. Je kijkt je ogen uit!


Deel dit idee!