Trein datingapp

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Digitale diensten voor het OV Beleving Gedragsverandering
Transport systeem:: Trein
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren
Aangemaakt: 4 jaar geleden
Aangemaakt door: Chris van Diepen

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

Je kent het wel, je zit in de trein en ziet een leuk jongen/meisje een paar stoelen verderop zitten. Het is liefde op het eerste gezicht. Je verzamelt al je moed om op hem/haar af te stappen, maar durft het toch niet. Je weet even niet meer hoe je het aan moet pakken. Versieren, dat doe je wel eens in de kroeg. Maar welke “regels” gelden er in de trein? En in de trein op iemand afstappen, kan dat wel? Terwijl je nadenkt over dit probleem stopt de trein. Die leuke jongen/meisje stapt helaas uit, terwijl jouw reis verder gaat. Misschien was dit wel de liefde van je leven, en de kans is groot dat je diegene nooit meer tegenkomt. Een gevoel van teleurstelling en spijt komt in je naar boven terwijl de trein zijn reis vervolgt. Was er maar een makkelijkere manier om contact te maken, dan meteen op iemand af te stappen. Maar dan zonder dat de charme van live contact verloren gaat. De digitale generatie loopt regelmatig tegen vergelijkbare problemen op. Hoe werkt dat ook alweer? Een face-to-face gesprek aangaan. De 5 inch grootte digitale wereld waar we in leven, ook als we in de trein zitten, zorgt ervoor dat we altijd bereikbaar zijn en veel contact hebben. Maar we praten steeds minder. Tegenwoordig zit bijna iedereen op zijn telefoon en met oordopjes in. Hierdoor blokkeren we eigenlijk face-to-face contact. Als je vaak met de trein reist herken je dit probleem wel, misschien betrap je jezelf er ook op dat jij onderdeel bent van dit probleem. Contact gaat veelal via een app, het lijkt wel of we zijn vergeten dat je ook face-to-face met iemand een praatje kan maken, of je diegene nou kent of niet. Via datingapps zoals Tinder en Happn kan je in contact komen met tal van leuke personen, echter blijft dit contact ook vaak digitaal. (Bij 1 op de 40 succesvolle matches vindt face-to-face contact plaats.) Ons idee is het realiseren van een mobiele dating app die matches maakt tussen personen die in de trein zitten. Het doel van deze app is echter dat het contact niet digitaal blijft, daarom helpt de app jou een handje om face-to-face contact in de trein te laten plaatsvinden.

Volledige beschrijving van het idee:

Met deze datingapp kan je inloggen op een traject, zodat jij alleen gematcht wordt met mensen die in dezelfde trein zitten als jij. Vervolgens geef je een aantal voorkeuren en interesses door, zodat je altijd wordt gematcht met iemand die jij leuk vindt. Als je eenmaal bent gematcht kan je er voor kiezen om zelf het gesprek te starten. Als je dit lastig vindt helpt de app je een handje door je een tip te geven. Via de chat van de app kan je elkaar dus even kort leren kennen, maar je merkt al snel dat de app wil dat jullie elkaar gaan opzoeken in de trein. Live contact is immers leuker dan contact via een chat. Op iemand afstappen is zodoende makkelijker gemaakt omdat je diegene al een beetje kent. Gaat het je allemaal even te snel? Dan kan je natuurlijk blijven chatten, maar vergeet niet, de app zal zijn uiterste best doen om live contact te stimuleren. Zodat jij gelukkig wordt in de liefde.

Wil je niet zomaar gematcht worden met iemand, maar met die ene leuke jongen/meisje die een paar stoelen verderop zit? Als je bij jouw voorkeuren zoveel mogelijk kenmerken doorgeeft van die leuke jongen/meisje is de kans groot dat jij met diegene wordt gematcht. Uiteraard moet diegene de app ook hebben.

De app zal er voor zorgen dat de treinreis niet meer een standaard reisje wordt waarin we elkaar ontwijken en alleen maar gefocust zijn op onze telefoon of muziek. Maar zorgt ervoor dat de trein een leuk sociaal speelveld wordt zodat jij op die leuke jongen/meisje durft af te stappen.

Op dit moment is er geen mogelijkheid om in contact te komen met treinreisgenoten via een app. Bij Tinder is de kans heel klein dat je gematcht wordt met personen die ook bij jou in de trein zitten. Bij Happn is die kans groter maar is het zeer waarschijnlijk dat en/of je match niet meer in de trein zit. Verder zijn er mogelijkheden om achteraf een oproep te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld via Treinflirt of NS Hartkloppingen. Echter, dit is allemaal achteraf en de kans is klein dat jouw oproep wordt beantwoordt.

Er zijn tegenwoordig ook veel initiatieven om sociaal contact in het openbaar vervoer de bevorderen. Dat bevestigt dat deze app een grote slagingskans heeft.


Deel dit idee!