De yogacoupé

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Duurzaam Beleving Gedragsverandering
Transport systeem:: Trein
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren Tevredenheid van medewerkers van het OV verbeteren
Aangemaakt: 4 jaar geleden
Aangemaakt door: Hade Dorst

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

Een dagelijkse treinrit van en naar het werk kost al gauw ruim een uur. Dat uur had je liever besteed aan een uurtje ontspannen yoga. Stel je eens voor dat je tijdens een treinreis, ook in een drukke spits, wel deze ontspannen ervaring kunt hebben. Dat kan makkelijk, ín de trein.

Volledige beschrijving van het idee:

Het idee is om een treincoupe om te herinrichten in een yoga-vriendelijke omgeving zodat de treinreiziger zijn/haar dagelijke ontspanningsoefeningen kan doen.

Een yoga-vriendelijke omgeving in de trein bestaat uit een zachte vloer (yoga-mat), kussens, een zachte wandkleur, en gepaste audio. Dit betekent voor de huidige inrichting van de trein dat de treinstoelen plaatsmaken voor yogamatten. Yoga-sessies kunnen plaatsvinden op elk tijdstip en traject.

Dit idee draagt bij aan positieve, ontspannen en gezonde reiservaring die mensen zullen verkiezen boven een autorit. OV-aanbieders nemen hiermee een verantwoordelijke rol in het bijdragen aan gezonde en duurzame samenleving.


Deel dit idee!