Smart ov

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Netwerk Infrastructuur Marketing en mobiliteitsmanagement Bedrijfsmodellen, wetgeving Digitale diensten voor het OV Duurzaam Beleving
Transport systeem:: Bus Metro Tram Trein Waterbus
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren Tevredenheid van medewerkers van het OV verbeteren Kosten van het OV verlagen
Aangemaakt: 7 jaar geleden
Aangemaakt door: Quinten Bot

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

(Bijna) iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Je OV gebruiken door middel van je smartphone. Iedereen loopt wel eens tegen het probleem aan dat je je OV kwijt bent.. zeker als je haast hebt komt dit heel vervelend uit. Tegenwoordig gaat niemand meer de deur uit zonder smartphone.. waarom er dan geen gebruik van maken?

Volledige beschrijving van het idee:

Er moet een app komen waar je je OV aan kunt koppelen.
Via die app (Als de smartphone ook NFC heeft) zou je kunnen inchecken.
Ook zou het ideaal zijn om via de app te kunnen opwaarderen, eventueel abonnementen ophalen/bestellen etc.
De volledige functionaliteit van een oplaadpunt in de app.

Als je gecontroleerd wordt zou het op dezelfde manier moeten kunnen voor je smartphone zoals het bij je OV ook het geval is. Door de NFC zou dit mogelijk zijn.

Natuurlijk blijft de gewone OV Chipkaart bestaan voor de mensen waar dit niet mogelijk voor is.

Door het via de smartphone te doen bespaar je ook op OV kaarten. Hierdoor hoeven ze (bijna) niet meer gemaakt te worden, dan scheelt het in de kosten voor iedereen.

Voor bijvoorbeeld zwart rijders waarbij gecontroleerd zou worden. Zou je de boete eventueel kunnen pushen via de app. In de app zullen de gegevens van de persoon in kwestie staan waardoor dit makkelijk te koppelen is aan de boete. Dit is ook fijner voor de medewerkers.

Momenteel zit ik zelf in de bus, kwam spontaan met dit idee. Ik heb een aantal mensen in de bus gevraagd wat ze van het idee vinden. Tot nu toe alleen nog maar positieve reacties en ze willen er gebruik van maken. Dit zal zeker populair worden!


Deel dit idee!