Railway crossing tracking system (RCTS)

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Voertuigtechnologie en ontwerp
Transport systeem:: Metro Trein
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren Tevredenheid van medewerkers van het OV verbeteren
Aangemaakt: 7 jaar geleden
Aangemaakt door: Pieter van Beurden

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

Regelmatig gebeuren er nog zware aanrijdingen op spoorwegovergangen met dodelijke afloop. Met dit tracking systeem wordt er bijgehouden of er iets bij de spoorwegovergangen gebeurd en wordt dit doorgegeven aan de machinist om een aanrijdingen met (vracht)auto's te voorkomen.

Volledige beschrijving van het idee:

Als de spoorbomen gesloten zijn zullen twee lasers diagonaal over de spoorwegovergang een signaal sturen naar een laser-ontvanger aan de overkant. Als er zich objecten op het spoor zich bevinden zal het geen signaal ontvangen. De lasers moeten laag worden geplaatst zodat ook scooters gedetecteerd kunnen worden. Hierdoor wordt een alarm na 5 seconden verstuurt aan de centrale regelkamer en de machinist zodat hij de trein kan stoppen. Ook moet het stoplicht automatisch op rood springen. Ter voorkoming van onnodige alarmering moet er een druksensor in het spoor of een 2e laser worden verwerkt die het systeem uitschakelt als de trein zelf langsrijdt.


Deel dit idee!