Solar haltedisplay, met actuele vertrektijden en plattegrond

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Duurzaam Digitale diensten voor het OV Marketing en mobiliteitsmanagement
Transport systeem:: Bus Tram Waterbus
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren Kosten van het OV verlagen
Aangemaakt: 4 jaar geleden
Aangemaakt door: Mrdh

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

Een autonoom display, gevoed door zonne-energie en werkend op basis van elektronische inkt, in combinatie met een haltepaal informeert de reizigers ook op de meest afgelegen locaties over wachttijden en alternatieve vervoersopties.

Volledige beschrijving van het idee:

Wachten op het openbaar vervoer is nooit leuk, zeker niet als je niet geïnformeerd wordt over de wachttijd. Vooral wanneer bijv. bus of tram later komt dan volgens het vervoersschema is aangekondigd. Bij grote vervoersknoppunten en langs drukke wegen staan inmiddels wel haltedisplays, maar juist op minder druk bereden trajecten kan het wachten langer duren en ontbreekt het aan actuele reis-informatie. Met een display dat actuele informatie geeft over halterende bussen en hun aankomst/vertrektijden, aangevuld met een plattegrond waarom te zien waar bijv. (buurt)bus of taxi zich bevinden en waar alternatieve vervoersopties en halteplaatsen zijn, kunnen veel onzekerheden voor de reizigers worden weggenomen.
Het haltedisplay is zelfvoorzienend: de interne accu wordt dagelijks opgeladen door de zon. Het E-ink display is uitermate energiezuinig, omdat slechts energie wordt verbruikt bij het vervangen van de informatie op het display. De technologie is inmiddels zo betrouwbaar en geavanceerd, dat enkel die delen van het display worden 'ververst' waar de informatie wijzigt. De leesbaarheid van een E-ink display is vele malen beter dan van een (traditioneel) LCD-display, onder alle weersomstandigheden.
De informatievoorziening naar het haltedisplay kan worden gerealiseerd door middel van een data-verbinding op basis van GPRS-2G technologie. Inmiddels zijn er nieuwere technologieën beschikbaar, die goedkoper te realiseren zijn, zoals LORA en Sigfox.
Tot slot wordt benadrukt dat een elektronisch display de operationele kosten voor vervoerders verlaagd bij het halfjaarlijks vervangen van vertrekstaten op halteplaatsen.


Deel dit idee!