Passagiers informeren waar het minder druk is in de trein

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Netwerk Infrastructuur Beleving Digitale diensten voor het OV Marketing en mobiliteitsmanagement Gedragsverandering
Transport systeem:: Trein
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren
Aangemaakt: 4 jaar geleden
Aangemaakt door: Mrdh

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

In de trein zou ik graag ergens willen zien of er verderop in de wagon meer plek is. Tegenwoordig wordt in het verkeer veel gebruik gemaakt van het tellen van telefoons om te bepalen hoe druk het is. Dit kan mogelijk ook via wifi signalen in de trein. Met deze kennis kan de reiziger geïnformeerd worden waar het het rustigst is in de trein.

Volledige beschrijving van het idee:

Door het aantal wifi apparaten te tellen in de trein is het mogelijk om in te schatten hoeveel personen zich in een bepaalde wagon bevinden. Het moet volgens mij mogelijk zijn om via de wifi routers het aantal devices te tellen. Dit is dan in het bereik van die specifieke router, wat weer een indicatie is voor de hoeveelheid personen binnen dat bereik. Het is niet dat elk wifi signaal precies één persoon betekend, maar er zal een gemiddelde verhouding zijn tussen het aantal devices en het aantal personen.
Deze informatie kan gebruikt worden om te bepalen waar nog ruimte in de voertuigen is.
Middels bepaalde signalering (bijvoorbeeld gekleurde pijlen, al dan niet op de passagiers informatieschermen) kan in de drukste wagons het advies getoond worden om meer naar de voorkant of achterkant van de trein te lopen.


Deel dit idee!