Kap het storende palenbos.

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Netwerk Infrastructuur Beleving Duurzaam Voertuigtechnologie en ontwerp
Transport systeem:: Tram
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren
Aangemaakt: 4 jaar geleden
Aangemaakt door: Mrdh

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

Op een kruispunt van straten bij mij in de buurt tel ik 32 palen waarmee de bovenleiding van de tram op zijn plaats wordt gehouden. Handig om je fiets tegen aan te zetten. Maar visueel behoorlijk storend, gewoon lelijk, in een mooie bomenlaan. Maar overal in de stad staan de straten vol met palen waarmee onze tram wordt gevoed. Grote zware palen op korte afstand van elkaar en soms dicht opeen geplaatst als een dicht bos. Ja ze zijn nodig om ons tramvervoer te voeden. Maar eigenlijk zijn ze overal gewoon lelijk in het straatbeeld.

Volledige beschrijving van het idee:

Bovenleidingloze trams bestaan al enige tijd. En met de steeds groter wordende capaciteit van batterijen en condensatoren gaat de ontwikkeling ervan steeds sneller. Fabrieken als Alstrom, CAF, Bombardier, Stadler, Siemens en nog enkele anderen produceren al jaren bovenleidingloze trams. En in steden als Zaragoza, Reims, Bordeaux, Shenyang, Angers en nog wat plaatsen op de wereld, rijdt al menig bovenleidingloze tram.
Het stadsbeeld is er plots fabelachtig rustiger en mooier door geworden, als zo'n palenbos wordt gekapt. Daar waar ooit een dikke paal stond kan nu een boom worden geplant. Adem voor iedereen op straat. Kap het storende palenbos zo snel mogelijk.


Deel dit idee!