Push-bericht reisverandering

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Beleving Digitale diensten voor het OV Gedragsverandering
Transport systeem:: Trein
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren Tevredenheid van medewerkers van het OV verbeteren
Aangemaakt: 4 jaar geleden
Aangemaakt door: Mrdh

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

Met in- en uitchecken en het afsluiten van abonnementen van de reizigers heeft de NS veel waardevolle data die zij kunnen verbinden en gebruiken. Mij lijkt het ideaal om een push-bericht te ontvangen op het moment dat er op mijn vaste reistraject automatisch een push-bericht ontvangen.

Volledige beschrijving van het idee:

Een push-bericht ontvangen op basis van je reisgegevens, voorkomt stress voor de individuele reiziger. Hij/zij kan zijn plannen aanpassen (thuiswerken gedurende (deel) van de dag, alternatief vervoer). Nu kan de reiziger dit uiteraard ook zelf opzoeken, maar in de haast van de ochtend wordt dit vaak vergeten. Ikzelf ben hier voorbeeld van. Wanneer de reiziger zijn plannen omgooit en dus niet op het station staat, zal het volume gestrande reizigers dalen en de standaard chaos op stations verminderen. Dit verminderd agressie richting medewerkers en voorkomt deels het negatieve imago van de NS/Prorail. Uitval is namelijk niet te voorkomen, maar communicatie is nog een slag van verbetering in te maken.


Deel dit idee!