RandstadRail-Bus Transferium N206 Zoetermeer

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Netwerk Infrastructuur Beleving Duurzaam Van deur tot deur Herindeling van organisatiestructuur Marketing en mobiliteitsmanagement Gedragsverandering
Transport systeem:: Bus Metro Tram
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren
Aangemaakt: 4 jaar geleden
Aangemaakt door: Mrdh

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

Dagelijks reizen veel mensen vanuit Leiden naar Zoetermeer en vice-versa. De verbinding bestaat uit buslijn 400 (R-net). In Zoetermeer gaan veel mensen vanuit de Bus 400 vanuit station "Zoetermeer Centrum West" met de RandstadRail verder Zoetermeer in, en veel mensen uit Zoetermeer komen via de RandstadRail bij halte "Zoetermeer Centrum West" om daar over te stappen op bus 400 richting Leiden. Nu is het geval dat ter hoogte van de Zwaardslootseweg (N206) de buslijn en RandstadRail (RR lijn 3) elkaar (ongelijkvloers) kruisen, hier is echter geen overstapmogelijkheid. Het idee is dat hier wel een overstapmogelijkheid wordt gecreëerd.

Volledige beschrijving van het idee:

Het idee is om op de Zwaardslootseweg (N206) ter hoogte van de kruising met de RandstadRail (RR lijn 3) een overstapmogelijkheid (Transferium) te maken: een gecombineerde Bus/RandstadRail-halte, tezamen met een aantal parkeerplaatsen voor auto's.
Hierdoor kunnen reizigers het (vaak drukke) stuk tussen de Zwaardslootseweg en Zoetermeer Centrum West vermijden en meteen hier op/vanaf de RandstadRail overstappen op/vanaf de bus 400. Ook automobilisten kunnen dan hier uit de auto via de bus naar Leiden, wat de congestiegevoelige N206 ontlast.
Dit zou voor grote groepen (bus/RandstadRail/auto-reizigers tijdswinst opleveren en het wegverkeer tussen Zoetermeer Centrum West en de Zwaardslootseweg (N206) ontlastten, en tevens de N206 richting Leiden.


Deel dit idee!