Geen opstaptarief maar uurtarief en app tegen missen bus.

  • Submitted

  • Approved

  • Populair

     

Thematische categorie van het idee:: Beleving Van deur tot deur
Transport systeem:: Bus Metro Tram
Wat is het doel van het idee?: Tevredenheid van OV gebruikers verbeteren
Aangemaakt: 5 jaar geleden
Aangemaakt door: Mrdh

Korte beschrijving van het idee (max 50 woorden):

Ov maatschappijen moeten een uurtarief introduceren in het ov of app mogelijkheid met toevoegen nummer van je ov kaart die je naar de centrale stuurt..Waardoor de buschauffeur dan bus berichtje krijgt dat er iemand nog met de bus mee wil. Aan de hand van gps gegevens kan er worden gerekend of je nog mee kunt of nig moet wachten en hoelang. Deze laatste idee alleen geschikt voor bussen..

Volledige beschrijving van het idee:

Schaf het opstaptarief af in het openbaar vervoer en maak het uurtarief van.Reden? Ik maak vaak mee vooral s ' avonds dat je je aansluiting net mist. Je moet dan een half uur wachten. Is de bus nog eens 6 minuten te laat. Dan betaal je dus extra opstaptarief. Omdat de bus te laat is. Paar keer meegemaakt. Passagiers hoeven niet te betalen voor vertragingen. Het beste is om de frequentie van de bussen te meten. Dus is er een busdienst die elk uur gaat dan moet je 1.5 uur overstapstijd krijgen in de omgeving. Ook zou een app mogelijk kunnen maken dat je je aansluiting kunt halen.
Verder maak een app mogelijkheid waar je met laatste 4 cijfers van je ov chipkaart als wachtwoord of nummer gekocht kaartje een berichtje kan doorgeven via centrale dat je nog mee wilt met bepaalde bus..Via GPS bepaald app of je nog mee kunt met die bepaalde bus. Misbruik kost 100 euro boete. Wordt automatisch van je rekening gehaald. Tevens kan systeem zien via ov kaart en geeft seintje aan buschauffeur dat je bent ingechecked. Omdat hij het nummer dan automatisch ziet.


Deel dit idee!